lördag 31 december 2016

Gott Nytt År!

Nyårsafton,  nu är det bara några timmar kvar och sen är 2016 slut. Det har varit ett år med förändringar, både goda och dåliga, men alla nödvändiga. Ju äldre jag blir desto mer känner jag tacksamhet för de allra små sakerna. Visst grubblar jag över en massa små onödiga saker precis som förrut (!), men det hör väl till mänskans natur och är ett sätt att sträva framåt. Men kan nog lättare för varje år som går släppa loss från stress och bekymmer. Jag menar alltså just de här vardagliga bekymren som inte gör någon till nytta att man går och stressar över. Däremot så bekymrar jag mig destomera över allt annat som händer runt om i världen, sånt som jag inte kan rå för.

På tal nu om vardagsbekymmer då, så här är läget med källaren:

Fönster och gipsskivorna på plats. Gamla  och nya väggarna utjämnade och spacklade och slipade och spacklade och slipade och spacklade och slipade och DAMM överallt :) 


Bottenmålningen gjord och som slutlig målning har vi valt Annie Sloans wallpaint. Älskar kalkmålning, kalklitiren till exempel, men det är nog ingen slitstark yta och lämpar sig kanske inte så bra till en barnfamilj med 5 hundar...! Ville ändå ha en vacker levande yta och hittade då Annie Sloans wallpaint som borde vara slitstarkare än vanlig kalkmålfärg. 


Om Annie Sloans wallpaint hittar du mera här >> 
Återstår att se hur bra den sen håller sist och slutligen...


Innan vi får börja måla väggarna måste den gamla muren fixas klart. Vi ville alltså båda med Pate hålla kvar den gamla murväggen som fanns. Den är ju urspungligen murad så att man skall täcka den, men den hade sin charm och vi ville därför lämna en del av den synlig. Det betyder att de blev lite mera jobb. Pika, skrapa, hacka och lappa för att få den lite jämnare och en lite lugnare yta på den. Tegelstenarna skulle alltså putsas fram och stora hål och ojämnheter jämnas ut. 


På bilden nedan är övredelen fixad och efter att hela väggen är färdig så ska den behandlas med Saunasuoja för att binda dammet. Skulle helst inte ha behandlat den med någonting då jag tycker den är fin då den är sådär grådaskig. Saunasuojan gör nämligen färgerna en aning mörkare och djupare, men muren dammar massor om man inte behandlar den. 

 Trapporna
 Det som ännu orsakar bekymmer är betongtrapporna. Vill inte måla dem med t.ex Betolux, för vill varken ha en glansig eller hal yta på dem. Har sett betongtrappor med Pandomo golv (klicka här)  men tyvärr så är det långt utanför vår budjet... ja eller vi är ju redan, som vanligt, långt utanför vår ursprungliga budjet :) Det vad vi nu kollat på är harts (klicka här) eller mikrocement (klicka här). Har inte ännu hunnit kolla prisen på dem, men det är något man själv ska klara av att fixa. Kanske någon som har efarenhet?


Alltså, då trapporna är fixade så ska väggarna målas, sen skall takpanelerna slås på plats, sen golvet och sen dörrarna. Allt material förutom trappornas yta finns färdigt redan hemma så det är bara att dra arbetshandskarna på och jobba. Ja det ska vara klart inom januari, ingen stress förstås, men då SKA det vara klart ;)

Till "mini-wc:n" skall det bli vitt mosaikgolv och en liten mini-lavoar till vänster.
. Blir iallafall inget stänk längs med golvet i den här wc:n,
för här kan man nog bara sitta och pissa :)
Och för att inte riktigt glömma bort hur de såg ut för en tid sedan, så här några bilder ännu från den fasen som tog så många år...




Nu är då julen förbi och innan man igen gör en massa löften om godisstrejker och annat så får man väl idag ännu klämma i sig allt som ryms :) Jag går nu in i vecka 26 av graviditeten och känns bäst att inte ställa sig på vågen  speciellt såhär efter jul ;) Skulle annors kunna nu spola framåt till efter förlossning. Hur duktig är man inte egentligen att förtränga saker då man blir bebissjuk? ;)  



Gott Nytt År Kära Vänner!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar