måndag 8 juni 2015

Gdansk

Förra månaden var vi alltså på semester med Pate till Gdansk i Polen. Det var en gåva av mig till honom då han fyllde 40 år. Jag bokade resan via Wizzair och bokade både hotell + flyg därifrån, länken hittar du HÄR >> Hela paketet med fyra nätter på hotell och flygresan tur och retur för 2 personer blev ca 430€. Och man kan säkert få ännu billigare om man t.ex bor på ett ännu billigare hotell och så verkar det vara billigast att åka på söndag och komma hem på onsdag/torsdag.  

Vi bodde på Hotell Qubus precis brevid Old Town, och kan varmt rekommendera hotellet. Rent, nytt och fräscht. Vi tog inte hotellets morgonmål för det skulle ha kostat för 2 personer 250€...! Tänkte att man äter en hel del morgonmål på café för den summan:) Cafén finns där i varje knut så det var inget problem att hitta morgonmål!

Gdansk




Färsk pressad apelsinjuice på Hard Rock Café, nybakta croissanter och Café Latte... och kanske lite bubblande Prosecco till morgonmål ;)

 Vi tog på lördagen tåget in till Sopot. Det är väldigt billigt att åka tåg. Kostade 1€ och det tog väl ungefär 20 minuter med tåget från Gdansk till Sopot. Efter att ha sett och upplevt Gdansk med alla gamla byggnader så var Sopot väldigt lätt och uppfriskande! Allt var så ljust och vitt och mycket blommor och vackra gårdar. Om jag åkte pånytt hit så skulle jag nog stanna på hotell i Sopot istället. Fast Gdansk är nog en vacker stad det också! 

 Sopot








Man blir törstig av att gå hela dagen... drickapaus! ;)





 I Sopot åt vi på en restaurang som hette Morska, och jösses, det vattnar i mun på mig av bara tanken, dvs väldigt god mat! Inte kanske den billigaste av restaurangerna där, men definitivt ett bra val för sista kvällen! 


Tusen tack Eva och Janne för resesällskapet!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar