torsdag 11 juni 2015

Hälsningar från Amerika

Hej och hälsningar från Los Angeles!!
Jag tänkte passa på att gäst-blogga här på Villabärre då jag nu befinner mig på andra sidan jorden. Vi har i skrivande stund varit på resande ungefär sedan en vecka bakåt och vi har redan hunnit uppleva San Francisco samt Las Vegas. Flyget till San Francisco var allt annat än trevligt, det tog hela 24 timmar att komma fram, men väl framme insåg vi snabbt att det verkligen var värt det. 
San Francisco blev en typisk stadsresa, vi gjorde mycket sightseeing och gick för det mesta runt på stan. Det fanns massor att titta på och det mesta var gratis. Det vi gillade mest var Lombard street också kallad Crooked Street, Fishermans Warf och Golden Gate bron. Mot min förväntan var staden mycket ren och mycket dyrare än jag någonsin kunnat tro, skall man resa hit för att shoppa eller äta fint rekommenderar jag nog att man har en ordentlig reskassa.  

SAN FRANCISCO


De skyhöga backarna.

"Painted Ladies" kända viktorianska husen. 



Pier 39 i Fishermans Wharf.


Efter 5 dagar i San Francisco hoppade vi på flyget till Las Vegas vilket tog endast en timme så mycket behagligare än flyget till San Francisco. Las Vegas kom nog som en chock för både Jan och mig, vi hade förväntat oss något stort och maffigt men inte så stort som det var i verkligheten. Vårat hotell var och kommer säkert förbli det lyxigaste hotellet jag har någonsin bott på, vilket gjorde hela upplevelsen ännu bättre.
I Las Vegas fanns allt man behövde och ville uppleva på The Strip (Las Vegas Boulevard), vi besökte alla hotellen och de flesta souvenir affärer. Mina favoriter var Bellagio med världens största fontän, NewYork NewYork och det lyxiga Wynn, alla hotell är dock sevärda och speciella på sitt sett. Tycker helt klart att Las Vegas är sevärt för alla olika åldrar, men mest får man nog ut av stan då man är över 21 år ;) Och jag skulle absolut rekommendera Aria hotell & Casino till alla som reser till Las Vegas!!

LAS VEGAS


NewYork NewYork




Paris och Las Vegas egna Eiffeltorn





En del av poolen och vårat morgonmål ena dagen ;)

Nu har vi nästan en hel vecka kvar ännu i Los Angeles, så vi har mycket kvar att se och uppleva. På “måste”- listan står b.la. Walk of fame, Santa Monica, Venice beach, The grove och Premium Outlet affärerna. Skall bli riktigt roligt att se vad Los Angeles har att bjuda på och att efter resan kunna jämföra de olika städerna. Om någon undrar hur och var vi bokat vår resa eller har några andra frågor så tveka inte att fråga. 


 Jag kan säkert bjuda på lite bilder från Los Angeles senare. Tack för mig, det var riktigt roligt att gäst-blogga här på Villabärre!! 

Hälsningar Lisa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar