tisdag 9 februari 2016

Latmans fastlagsbulla = Laiskiaispulla

Fastlagstisdag idag och vilken tur att jag passa på att äta min fatslagsbulla redan i januari då jag bestämt mig för att köra med sockerfritt februari...! *Dreglar på alla fastlagsbullar nu *

Här är ett tips på goda och kanske världens enklaste version av "hemlagad" fastlagsbulle. Pirkka djupfrysta vetebullar passar perfekt som fastlagsbullar. En påse på 14 bullar kostar dessutom under 3 €. Det är bara att pensla bullarna och in i ugnen med dem i 8 minuter! Lätt som en plätt! Vill man ha en lite mjukare mandelmassa kan man röra ner lite grädde i den, eller så låter man bli att sätta mandelmassa och sätter sylt istället. Själv föredrar jag absolut mandelmassa, fast nu så ska jag ju låta bli att tänka på mandelmassa, grädde och bulla.... sockerfritt, sockerfritt och sockerfritt gäller nu till mars :)

Fastlagspirkkabulla



Vi har nu sen två veckor tillbaka räknat dagar och imorgon så är DEN äntligen här, Adelies födelsedag! Fröken "jag kan allt själv" fyller 6 år!! Det ska förstås firas och får man själv välja så blir det Halloween kalas på Alla Hjärtans dag. Man får väl göra som man vill  på sitt eget kalas:) Det var slut på prinsesstiden, tror jag.

Två år tillbaka var det nog andra bullar Adelie 4 år >>

 
 Måste ge ett restaurang tips oxå. Det inte så ofta som det blir av att gå ut och äta, varken lunch eller middag. Förra veckan var ett undantag, jag  hade en trevlig lunch med Johanna  (som förresten flyttat sin tatueringsstudio till Kaskisgatan 11, *vink vink*) på Anniskeluravintola Tiirikkala i Åbo. Det var något i min smak! Fräscht, gott och kaffe var ju super gott! Dit ska vi nog pånytt. 

 AVOKADOBRÖD à la Tiirikkala


Hmm, tror jag är rätt så hungrig nu, bäst att gå och äta :) 

Kika in snart igen så ska ni få se lite kalasbilder! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar