torsdag 27 april 2017

Mini-WC


Här kommer det lovade före och efter bilderna på källaren. Börjar med det som blev först färdigt, WC:n. Det fanns färdigt ett litet rum under källartrappan som fungerat som ett slags förvarsutrymme för potatis etc. Vi fick ju för oss att vi vill fixa det till en wc (tur så var inte det här ensamt min idé). Vilket förstås inte var precis det enklaste i och med att de innebar att till det lilla utrymmet med betongväggar och betonggolv behövde dras vattenrör, avloppsrör och el för belysning. Varför göra enkla lösningar då man kan göra krångliga :) Men är så glad att vi höll fast vid beslutet för det blev en rätt så söt liten mini-toalett. 


FÖRE
Dörröppningen till vänster är alltså var wc:n nu är.
Väggen till höger om dörröppningen revs ner.
EFTER
Dörrarna måttbeställdes från Estland, Haapsalu Uksetehas.
Kan rekommendera dessa dörrar, de är av väldigt hög kvalitet.
Vi beställde via Sarokas, men här hittar du länken till deras egen hemsida >>





FÖRE
Här är några bilder från själva utrymmet, fast här är ju golvet redan borttaget.





EFTER
 Väggarna målades med Annie Sloans Wall paint som ger en matt och levande yta. Stor del av arbetet med det här utrymmet var nog muren. Den putsa vi varje mellanrum för hand och fyllde ut alla ojämnheter. Till sist drog jag på ett lager med bastuskydd för att binda dammet. Av dem fanns det ju desstuom flera olika märken och måste ju testa mig fram vilken som minst ändra på ytans färg och var minst glansig och där var det Eskaro Vihta bastuskydd som fungerade bäst. Eftersom det här är liksom en extra wc så försökte vi hålla budjeten lite i bukt. Med att köpa t.ex billigare wc-bytta och inte gå i överdrift med wc-skåpet, lavoaren och kranen så kan man spara in en hel del. 

WC-byttan från Bauhaus, kostade inte skjortan och
ser riktigt bra ut då man böt ut det fula plastiga locket som hörde till.

Att hitta ett skåp med lavoar som ryms in i det här lilla utrymmet
och som dessutom inte fick vara fruktansvärts dyrt var inte så enkelt...!
 Det här fyndade jag på Kaakelikeskus, lavoar och skåp tillsammans 179€.
Kranen från Bauhaus.

Inredningsprylarna är köpta från våra lokala inredningsbutiker,
Tre Små Rum och Wanha Wallis. Speciellt lyktan från Wanha Wallis är min favorit. 

Ja, och förstås endel av grejerna från Ikea som spegeln där bak mot väggen och tvålpumpen. Hyllan för tvålen har jag köpt för evigheter sen från Indiska, bra att den kom till användning igen :)


Så glad att vi inte gav upp med källaren, 
fastän vi nog stundvis kände oss som spindeln som hängde där i taket...!!


Till näst blir det mera bilder från resten av utrymmena. Nu är dessutom Pates pappaledighet slut och han är idag igen tillbaka på jobb. Det betyder att remonten fortsätter med barnens rum och  jag nu hamnar dra mig ur denna härliga babybubbla och in i normala rutiner och vardagen. Tror det ska gå mer än väl, dessutom ganska perfekt timing då barnens sommarlov börjar ju redan om 5 veckor! 

Ha en skön dag och hoppas det snart börjar påriktigt bli lite mera stabilare väder!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar