torsdag 17 juli 2014

Inte en dag...

...utan dammsugare!! Investeringen på en bra dammsugare verkade vara onödigt då den redan nu efter dryga 6 månaders användning faller i bitar! Hjulen trillar av, parkettborsten lossnar, etc. Pate påstår att dagens dammsugare är gjorda för att hålla 2 år och att min dammsugare nu har blivit använd så mycket som motsvarar 2 år hos en "vanlig" människa. Så städig är jag inte, så han måste ha fel! Dammsugaren åkte på reparation och trodde att jag väl klarar mig utan min lilla kompis i en vecka... redan efter en dag så behövde jag gräva fram "remont-dammsugaren". Jason hade sönder ett glas i vessan, Pate tappa en hundmatskopp i golvet och Adelie spillde kakaopulvret. Så jag vill påstå att jag har en stökigare familj än vad normala familjer är, därför använder vi dammsugaren slut på ett halv år. Punkt.

I det här hushållet är vi nog väldigt fästa vid våra bekvämligheter
som t.ex dammsugaren, det kan behövas då det oxå bor en
 Phoebe här som ibland kan ställa till det, hon oxå 

Trots att Adelie övertygade mig om att de inte har vessan på Nagu så bestämde vi oss att ta risken och åka dit på auktion, Kirjais auktion och loppis. Skönt väder och mycket bekanta, men inga fynd att ta hem. Adelie väldigt besviken, bara gamla saker och inte var det heller det här Nagu hon hade velat åka till, utan till det Nagu var de har pizza och pomppulinna. Avslutade dagen med Najaden och pomppulinna, igen!:)






Projekt á la Villa Bärre
Semestern fortsätter och många projekt på gång, helt ljuvligt då man har tid att göra någonting kreativt eller så kan man välja att inte göra någonting. Dessutom skönt att inte ha projekt som till exempel byte av hustak eller annat dylikt som görs med en hård tidtabell och press. Idag blev det att sluföra det jag redan påbörjade förra, eller var det kanske förrförra sommaren;) Rotade fram pensel och olika målfärger, nu sku det målas minsann!


Fogarna mellan stenarna fick färg av kalkmålfärg och listerna kring luckan fick en omgång av slipmaskinen och lite vit målfärg. Hade ju hunnit glömma hur roligt det är att slipa och måla! Ännu behövs det en ny dörr till luckan och nästa år blir det trapporna som ska restaureras. 

Före

Faktiskt enda bilden jag hittade som man ser hur det såg ut innan. Det har varit ett hörn av huset jag undvikit att fotografera just pågrund av att allt ser så halvfärdigt ut. Lister som fattats, en söndrig dörr på luckan och en massa saker som luggit omkring som inte hittat sin egen förvaringsplats.


Imorgon och på fredag jobbar faktiskt Pate, för att få ihop sina semsterdagar till höstens Greklandsresa. Hoppas på att hinna sätta in bilderna från Stenskär och några andra fina bilder Lisa tagit på mina barn ♥ 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar