onsdag 18 februari 2015

Tallinn Winter Cup


 Tänkte att det skulle bli perfekt med lite "tumis" tid med Jason och bestämde mig att han skulle få åka med på hundutställningresa till Tallinn. Nå, Jason har ju varit med på utställningar förut och hans respons var ju inte sådär hiphurraa (som jag kanske önskat mig!!) då han hörde att hans skulle få åka med;) Diskret försökte han undra ifall han möjligen hellre kunde åka med pappa eller sen kanske min systers sambo Jan istället. Eller om man eventuellt kunde byta ut resan till en ny sählymaila... Då båda svaren var nekande så naturligt var ju nästa fråga försås att är där sommar i Tallinn nu och kan man simma på stranden? Okej, ni förstår att han var skeptisk över att komma med, men han kom nog med och visst var det roligt!


Tallinn är en helt ljuvlig stad vart man borde oftare åka då det faktiskt är så kort väg dit. Vi åt förstås på favoritrestaurangen Peppersack. Jason var helt fascinerad över deras uppvisning med fäktande riddaren och maten smakade gott som alltid!





 Söndagen var det dags för tävling! 
'Tekevälle sattuu' eller hu e de man brukar säga... men av någon anledning hade jag inte kollat vem som dömde vår ras här och anmälde Pepper trots att jag ställt ut honom till samma domare redan utan större succé. Så ni kan tänka er att förväntningarna inte var i skyarna för Peppers del. 
Tur nog hade vi inte bara Pepper med oss utan också Riona. Riona var i full fräs och vi fick högsta potten i vår egen ras. I slutändan så kom vi hem med två nya champion titlar också en för Pepper! 

Riona vid kvalitetsbedömningen på Tallinn Winter Cup i Saku hallen

Gwaihir's Riona Belle, aka Riona och nöjd uppfödare!

Här är Rionas tävlingskumpan Lordi. Jason tyckte han var en väldigt fin tvåa.

Men nog var det det ju roligast att vinna;)

Riona gick riktigt bra i sluttävlingarna, men det blev ingen placering för vår del denna gång.

Har haft senaste dagarna så mycket på gång att känns att jag inte riktigt hänger med i svängarna, men de är väl bara att hålla i hårt och försöka hänga med! Adelies kalasfoton väntar ännu på att bli kollade igenom och nu kliar det redan lite i fingrarna att skriva ner om shampon och balsam, har nämligen testat lite nya produkter. Lovar att det kommer mera snart om dem!! Believe it or not, men kan berätta att de flesta hundprodukter passar väldigt bra även för eget hår.

Men vet ni vad, på TORSDAG kommer vår nya familjemedlem. Ända från Atlanta, via New York, till Helsingfors och sen hem till Pargas ♥

Bilden tagen i New York av Katherine Roll



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar