onsdag 23 april 2014

Vardagsutmaning

På facebook snurrar en vardagsutmaning var man skall lägga ut ett foto i 5 dagar från sin vardag. Jag klara av det 4 dagar, varav ingen egentligen var vardag påriktigt utan påsklov:) Det har alltså varit rätt så mycket program efter påsklovet. Barnkalas, fotboll, utfärder, kvällsturer på jobb, hundtrimningar... På tisdagen då jag körde på jobb och hade för en gångs skull gott om tid så tog jag en riktigt bekväm ställning och smutta på min té, försökte liksom samla mig för veckans allt program, men karma uppenbara sig!! En j*vla stolpe som blixtra till... körde tydligen mer än vad man fick. Därefter for det bara downhill med den veckan;) Som tur är veckan kort efter påsken och det är snart veckoslut igen!



Innan vardagen överraskade så njöt vi för fulla bullar. På söndagen var det köttgryta hos Moffa och som efterrätt hade jag bakat en chokladkaka. Testade lite på nya smaker och gott blev det!

Mylla mellan tårna och choklad i mungiporna




På söndagkväll blev det att prova på ett resept på semlor. Reseptet hittade jag ur en tidning. Degen kunde tillredas på kvällen så att man på morgonen skull få njuta av färska nybakta semlor till morgonkaffet. Degen steg fint i kylskåpet övernatten och semlorna såg hyfsade ut, men respetet kommer jag inte att använda pånytt för smaken var rätt så tråkig sist och slutligen.








Villa Bärres Påskkaka

Botten: 
4 ägg
1 ½ dl socker
2 msk kakao
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
några rader smält blockchoklad
175 grader ca 35-40min

Fyllning:
200g appelsinfärskost
3-4dl grädde
200g frysta jordgubbar

Garnering:
200g Philedelphiaost Marabou

och mycket grädde!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar