torsdag 23 juli 2015

No more bad hairdays!

Inte iallafall för Barbiedockorna! 
Efter att jag fick höra att det går att fixa om frisyren på peruker som är gjorda av plasthår så blev jag bara LITE ivrig på att testa det på dockorna här hemma. Tack för tipset Sabina ;) Ni vet dom där Barbidockorna som är så fina då man tar dem från paketet, men som ser allt annat än fina ut efter att dom badat bastu, dykt i badkar, rullat runt i lådan och blivit borstade många gånger. Om jag ändå vetat det här då jag var barn! Hade gjort vad som helst för att få dockorna fina och släta i håret igen!


Så här såg de ut då jag plocka upp de här pinupporna från fröken A:s låda.


Så här gör du:


Borsta igenom håret på dockan med en vanlig borste. Sätt på vattenkokaren eller koka vatten i en kastrull. Då du håller dockan i het vattenånga så slätas håret ut, borsta sen igenom med en mjuk borste. Jag använde den borsten man får i mammalådan som är menad åt bebisar. Var försiktig att plasthåret inte blir för hett så att det smälter och bränn inte dig själv heller för den delen! Sen om du vill göra frisyrer så är det bara att lägga "papiljotter" i håret och ånga det lite igen, fungerar hur bra som helst!








Nu är dockorna festfina igen och det här tyckte både mor och dotter att var roligt!



Tur så var det inte bara dockorna som fick bli fina i håret utan oxå jag den här gången. Kramizar till frissan min ♥ Min frisyr håller nog definitivt inte lika länge som dockornas... det räcker att man sätter huvudet på dynan och sover över natten så ha någonting hänt och man ser ut som om man  "badat bastu, dykt i badkar, rullat runt i lådan och som om man aldrig borstat håret" :)


Till näst ska det bli kakor, för bäst av allt så på semestern hinner man ju dessutom baka.  
Recept på morotskaka och alla tiders chokokaka på kommande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar