onsdag 25 december 2013

Julfrid i Villa Bärre

Sitter i pyjamas och njuter av juldagsmorgonen. Barnen har svårt att bestämma vilka nya leksaker de ska leka med. Adelie plockar pärlor, modellerar och leker med dockorna samtidigt, det kan vi flickor, multitasking;) Jason bygger med lego och önskar att vi kunde stänga tv:n så att han kunde låta bli att titta på tv:n då han ska bygga. Sötaste små barn, olika som natt och dag.

Lego Hero Factory, en  av Jasons favorit byggsatser


Julaftons morgon började med att jag blev väckt av två ivriga barn. Trots att julafton betyder väldigt mycket spänning så orkade Adelie hålla humöret  och var som en solstråle hela julaftonen. Jason däremot blev spänningen helt enkelt för mycket och han hittade sin julglädje först närmare middagen, men bättre sent än aldrig.

Julbordet dukat, i väntan på att resten av familjen skall anlända

Bordet stod dukat för Robert, Martina, Matilda, Max, Thea, Conny, Lisa, Jan, Jenny, Paula, Ronny, Lena, Patrik, Jason, Adelie och mig. 

Alla samlade 



Varje jul måste granen få ett nytt pynt,
i år blev det en fé för Adelie och en ren för Jason


De sötaste kusinerna, två bestämda prinsessor minsann.  

Mina absoluta favoriter från julbordet, hemgjord kålrotslåda och potatislåda.
NAM!

 Prick klockan aderton hade julgubben lovat att stanna med presenter på Villebrådsvägen. De mest bestämda hade redan dagen före börjat rikta sin väg mot oss för att vänta på jultomten. Kusinen Max har en avundsvärd egen vilja som kommer att ta honom långt i livet!

Barnen sjöng åt tomten och julklapparna hittade till barnen, äntligen lättade spänningen!

Tomten hade faktiskt fina presenter till mig också, visste inte att jag varit så snäll... En ny pyjamas hör till till vår jul och det vet nog tomten redan, tror inte han vågar lämna oss utan nya pyjamasar. Fina kexburkar, julblommor och något jag är väldigt tacksam över är en fotografibok från vår resa till Florida. Till sist hade tomten sparat ett paket var för både mig och Jason. Nya kameror! Det hade vi inte väntat oss!

Ett-två-tre, börja öppna paketen!!

Tomten Lisa hämtade en så fin bok

Vilken tur att vi har i vår familj en Lego-specialist som kan hjälpa till då det behövs

Precis innan jul hade posten hämtat från Sverige kakfats-stativ. Jag hade på förhand redan inskaffat fat från Ikea och Pate fick direkt sätta igång med att borra hål i faten. Fint blev det, inte de mest stadiga, men nog helt funktionella kakfat. Kan dock inte rekommendera försäljaren av stativen, för de lovade posta dem direkt då jag betalat och efter att jag äntligen fick stativen (en månad efter beställning) så fattades en del av produkterna. Dessutom fick jag aldrig svar på emailen jag skrev och undrade om min beställning postats...




 Men vad jag gärna rekommenderar är de finaste smyckena från Fogliame. Sussi gör på beställning smycken och håller även smyckes partyn. Här finns länken till hennes facebooksida  Fogliame Design

Några smycken som vi satte i tomtens julklappssäck 






















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar